Sakseguide

Vi ved, det kan være rigtig svært at vælge en frisørsaks i vores store udvalg. Vi har derfor lavet denne sakseguide, der med få spørgsmål leder dig frem til et mindre udvalg af sakse, der passer til netop dit behov. Du kan herefter selv sortere udvalget efter pris i menuen til venstre.

Hvilken type frisørsaks skal du bruge?

Vælg mellem klippesakse eller udtyndersakse.

Du anvender klippesakse til almindelig klipning. Udtyndersakse, der også kaldes effilersakse og fortyndersakse, anvender du til udtynding i håret og strukturklip. Udtyndersaksen anvendes ofte også til til at udligne de klippelinjer, der opstår i håret, efter du har brugt klippesaksen.

Klippesaks

Til almindelig klipning

Udtyndersaks

Til udtynding og strukturklipning

Hvilken hånd klipper du med?

Vælg den hånd, du holder saksen med, når du klipper.

Venstre

Højre

Hvor stor skal saksen være?

Frisørsakse kommer i forskellige længder, så de passer til forskellige klippemetoder. Korte sakse er gode, når du vil lave detaljeret præcisionsklip. De længere sakse er gode til bl.a. "klip over kam”-teknikker.

Man måler længden fra spidsen af saksen til slutningen af fingerringene. Hvis der er fingerstøtte på ringen, måler man ikke den med.

Generelt siges det, at jo længere saksen er, jo sværere er den at styre. Er du i tvivl, så kan vi anbefale størrelsen 5,5”(140mm), der er en af de mest anvendte størrelser

Lille

Fra 4,5”(115mm)
til 5,3”(135mm)

Mellem

Fra 5,5”(140mm)
til 6,3”(158mm)

Stor

Fra 6,5”(160mm)
til 10”(255mm)

Vis alle

Hvor mange tænder skal saksen have?

Generelt kan det siges at desto flere tænder, desto mindre hår fjernes. Få tænder fjerner derfor mest hår.

8-26 tænder

Udtynder meget og kaldes også "texture sakse". Giver struktur/mønstre i håret, og fjerner ca. 35-50% hår. Anvendelse at disse sakse kræver øvelse.

27-34 tænder

Udtynder håret mellem, og fjerner ca. 25-35% hår pr. klip.

35-47 tænder

Udtynder håret mindre, og fjerner ca 15-25% hår pr. klip.

Vis alle

Skal saksen have mikrofortanding?

Mikrofortanding er små riller i saksens skær, der gør, at håret kke glider så nemt ved klipning. Derfor er en saks med mikrofortanding især velegnet for uøvede. Du skal vælge en saks med mikrofortanding, hvis du skal lave en lige klipning, fx en page.

Ja

Nej

Vis alle

Hvilket greb skal saksen have?

Symmetrisk

Traditionelt basisgreb. Begge fingerringe er centreret og lige langt fra drejepunktet.

Offset

Ergonomisk greb. Tommeltotringen er sænket under centerlinjen og har lidt kortere afstand til drejepunktet, hvilket sænker albuen under klippearbejdet.

Crane

Ergonomisk greb. Tommeltotring og fingerring er sænket meget under centerlinjen, og tommeltotringen har lidt kortere afstand til drejepunktet, hvilket sænker albuen meget under klippearbejdet. Dette greb forbedrer ergonomien drastisk.

Tredimensionel

Fingerringene er twistet i forhold til hinanden. Det giver bedre grip, mulighed for større radial bevægelse samt brug af siden af tommelfingeren.

Drejelig

Tommeltotringen er bevægelig. Saksen kræver tilvænning men er ergonomisk bedst, da  du minimerer belastningsskader på håndleddet.

Semi-offset

Ergonomisk greb. Tommeltotringen er sænket lidt under centerlinjen og har lidt kortere afstand til drejepunktet, hvilket sænker albuen under klippearbejdet.

Vis alle

Vi har fundet sakse der matcher!

Vis sakse